Warning: mysqli::mysqli(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100611 Library:100505 in /home/enalustnastvar/public_html/system/library/db/mysqli.php on line 7

PODATKI O PODJETJU IN SPLETNI TRGOVINI ZAŽELI.si

S spletno trgovino enalustnastvar.com upravlja Ena luštna stvar, Tina Narobe s.p., Preglov trg 7, 1000 Ljubljana.

Matična številka: 8497001000

Vse cene izdelkov in poštnine so v evrih (EUR) in brez DDV, saj Ena luštna stvar ni davčni zavezanec. Akcijske cene in ostale ugodnosti (količinski popusti, darila, stroški dostave, ...) veljajo na dan oddaje naročila.
- Po povzetju
- Po predračunu
Vsa naročila bodo dostavljena preko Pošte Slovenije, pri katerem je strošek poštnine z odkupnino 4,20 €. V primeru plačila po predračunu, je strošek poštnine 2,00 €. Ob naročilu, pri katerem znesek naročenega blaga presega 50,00 €, je poštnina brezplačna.
- Pošiljka do vrednosti 25,00 €: 1,05 €
- Pošiljka vrednosti nad 25,00 €: 5,3 % od vrednosti pošiljke
2. Na blagani uporabnik vpiše obvezne podatke in izbere način plačila (nakup lahko opravi brez ali z registracijo).
3. Ko uporabnik izpolni zahtevane podatke se mora stranjati s pogoji spletne trgovine enalustnastvar.com in potrditi naročilo. S potrditvijo naročila uporabnik potrjuje, da je prebral in se v celoti strinja s spošnimi pogoji spletne trgovine enalustnastvar.com.
4. Po opravljenem naročilu, uporabnik na e-pošto, ki ga je vpisal, prejme podatke o oddanem naročilu.
5. Pogodba je sklenjena, ko kupec prejme naročeno blago in je plačilo izvedeno. Pogodba poteče po petnajstih (15) dnevih, od prejema blaga. Pogodbe so z novimi naročili ponavljajoče in trajajo do izteka.
6. Nakup v spletni trgovini ali sploh kakršnokoli posredovanje osebnih podatkov na straneh spletne trgovine je dovoljen samo pravno - poslovno sposobnim osebam starejšim od 15 let, ostale osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika.
- Sprejeto: Ta status se naročilu avtomatsko dodeli, ko kupec naročilo odda.
- V obdelavi: Ta status naročilu dodelimo, ko ga pregledamo in potrdimo.
- Poslano: Ta status naročilu dodelimo, ko oddamo paket na pošti.
- Povrnjeno: Ta status naročilu dodelimo, ko ob morebitnem vračilu naročila povrnemo znesek nakupa kupcu.
- Preklicano: Ta status naročilu dodelimo, če kupec prekliče naročilo preden le-to odpošljemo.
- Ob naročilu potrebujemo vaše ime in priimek, naslov e-pošte, hišni naslov, hišno številko, poštno številko in kraj za pošiljanje, telefonsko številko in podatke o načinu plačila. To nam omogoča izpolnjevanje vaših naročil in sprotno obveščanje o obdelavi naročil.
- Podatki o vaših nakupih nam omogočajo, da lahko spletno stran prilagodimo vašim interesom, izdelamo in ponudimo nove izdelke, ki bi vas lahko zanimali.
- Podatki o uporabi enalustnastvar.com in vaše pripombe nam pomagajo spletno stran neprestano razvijati in izboljševati.
- Če se odzovete na promocijo ali nagradno igro, vas bomo prosili za ime, naslov in naslov e-pošte. Tako vas namreč lahko obvestimo o morebitni nagradi. S temi podatki lahko spremljamo tudi priljubljenost naše tržne dejavnosti.
- Vaše osebne podatke lahko uporabimo tudi za to, da vas obveščamo o izboljšavah na spletni strani, posebnih ponudbah in promocijah. Če ne želite prejemati teh informacij, nas obvestite preo e-pošte na enalustnastvar@gmail.com.

CENE

Možni načini plačila:

DOSTAVA

Pri plačilu po povzetju, Pošta Sloveniji kupcu zaračuna provizijo za odkupnino po veljavnem ceniki, in sicer:

Izdelki, ki so na zalogi, so običajno dostavljeni v 2 - 5 delovnih dneh, v nasprotnem primeru kupca o točni dostavi kontaktiramo preko kontaktov, ki nam jih posreduje ob naročilu. Pakete dostavlja Pošta Slovenije. V primeru, da stranka ni dosegljiva v času dostave, poštar v nabiralniku pusti obvestilo o prispelem paketu, ki jih lahko prevzame naknadno na svoji lokalni pošti.

SKLENITEV POGODBE / ODDAJA NAROČILA

Točna navedba tehničnih korakov, ki vodijo do pravilne sklenitve pogodbe / oddaje naročila:

1. Uporabnik želene artikle izbere v spletni trgovini in jih doda v košarico. 

Kot pogodba velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi naročenega blaga. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Sklenjena pogodba je shranjena na sedežu podjetja Sportz d.o.o. in na strežniku spletne trgovine enalustnastvar.com. Vpogled oz. kopijo pogodbe lahko kadarkoli zahtevate, tako da nam pišete na enalustnastvar@gmail.com. Pogodbo vam bomo posredovali po e-pošti oz. po pošti. Prav tako si lahko pogodbo in pretekla naročila kadarkoli ogledate na spletni strani z uporabniškim imenom in geslom, ki ste si ga izbrali pri registraciji na spletno stran. Pregled vaše pogodbe si lahko pogledate po registraciji oz. na povezavi, ki jo dobite v potrditveni e-pošti. Vse v zvezi z nastavitvami vašega računa, vaših naročil in pogodbe, lahko najdete pod opcijo "Urejanje uporabniškega računa". V primeru vprašanj ali težav se obrnite na našo e-pošto enalustnastvar@gmail.com.

Navedba tehnoloških sredstev, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila:

Ob ogledu posameznega izdelka lahko s pritiskom na gumb »V košarico« izbirate izdelke, ki jih želite kupiti. Ves čas naročanja imate neposreden vpogled v izbrane artikle preko rubrike »košarica«, ki se nahaja desno na vrhu v glavnem meniju. Ob pritisku na gumb »Košarica« se na zaslonu prikaže vsebina oz. vsi izdelki, ki ste jih izbrali. V primeru napake lahko izbrišete vsebino košarice s pritiskom na gumb »Odstrani iz košarice«. V primeru spremembe števila artiklov lahko vnesete novo število vsakega posameznega artikla posebej in pritisnete gumb »Osveži število v košarici«. Ob vnašanju podatkov potrebnih za oddajo naročila imate neprestan vpogled nad vpisanimi podatki, tako da jih lahko kadarkoli popravite. Po prejemu naročila boste nemudoma prejeli avtomatsko potrdilo o prejemu naročila. V kolikor ugotovite, da ste se zmotili pri naročanju šele po že prejetem potrditveni e-pošti, lahko spremembo sporočite tako, da odgovorite na to sporočilo. Predstavnik podjetja vas lahko pokliče po telefonu, da preveri vaše podatke, morebitne nejasnosti in nepravilnosti pri naročilu.

Razlaga statusov naročil:

ODSTOP OD NAROČENEGA BLAGA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43. členu ZVPot) pravico, da v petnajstih (15) dneh podjetju na elektronski naslov (enalustnastvar@gmail.com) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Ena luštna stvar, Rutar, Livarska 5, 1241 Kamnik. Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano in neuporabljeno, enake kvalitete kot je bilo poslano in v nespremenjeni količini, podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek pošiljanja blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Potrošnik ob vračilu blaga posreduje tudi osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi vrnjeno plačilo ter račun za blago, ki ga vrača. Vračilo plačila bomo opravili v 10. dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. S potrdilom nakupa dovoljujete, da Ena luštna stvar, Tina Narobe s.p., z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in z namenom obveščanja vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki neomejeno časovno obdobje.

Ena luštna stvar zagotavlja varstvo osbnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 86/2004). Kot kupec lahko kadarkoli po elektronski pošti zahtevate, da v roku 15 dni trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja (tudi preko e-pošte). O izbrisu vas bomo v nadaljnjih petih dneh po e-pošti obvestili.

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih artiklov zmanjka na zalogi, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca, če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji ali v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili po e-pošti. S klikom na gumb "Potrdite naročilo" v zadnjem koraku nakupa bomo zajeli vaše naročilo in vas o tem tudi obvestili po e-pošti, ki ste ga navedli ob oddaji naročila. Natančnejši pregled vašega naročila si lahko pogledate še po potrditvi nakupa oz. na povezavi, ki jo dobite v potrditveni e-pošti. Vse v zvezi z nastavitvami vašega računa ter vaših naročil lahko najdete pod opcijo "Urejanje uporabniškega računa". V primeru vprašanj ali težav se obrnite na našo e-pošto enalustnastvar@gmail.com.

S klikom na gumb "Potrdite naročilo" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno - plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni.

V primeru, da kupec naročenih izdelkov ne prevzame oz. naročila ne prekliče v roku sedmih dni, mu bomo izstavili račun za stroške dostave, stroške vračila in v primeru, da je izdelek narejen po naročilu (npr. izdelek Ustvari svojo), tudi stroške le-tega.

Vračilo izdelkov, ki so izdelani po naročilu ni možno vrniti, razen v primeru, da gre za napako povzročeno s strani prodajalca. Po dogovoru s prodajalcem, se lahko izjemoma vrne tudi izdelek izdelan po naročilu, vendar se v tem primeru odšteje vrednost dela izdelka, ki ga prodajalec ne more več prodati.

VARSTVO PODATKOV

Ena luštna stvar zagotavlja varnost vaših osebnih podatkov. Ena luštna stvar je zavezana k varovanju zasebnosti in je dolžna ščititi zasebnost uporabnikov naše spletne strani, kot tudi zaupnost podatkov naših kupcev. Podatke, ki jih dobimo, uporabljamo le za nemoten potek naročil.

Vaše osebne podatke lahko uporabimo tudi za prilagoditev spletnih strani vašim interesom in zanimanjem. Vaši osebni podatki so pri Ena luštna stvar varni. Ena luštna stvar ne bo nikoli delil vaših osebnih podatkov s tretjimi strankami.

Podatke, ki jih zberemo, uporabljamo le za usluge kupcem.